مرتضی احمدی - هنرمند پیشکسوت سینما، تئاتر، تلویزیون و رادیو - ساعاتی پیش از دنیا رفت.
به گزارش گلستنان ما ؛ این هنرمند پیشکسوت ساعتی پیش 30 آذرماه در منزلش درگذشت.
مرتضی احمدی متولد 1303 از بازیگران سینما، تئاتر، تلویزیون، گوینده رادیو و دوبلور است. «آرایشگاه زیبا»، «کتوشلوار خواستگاری»، «دانیومن» و... ازمعروفترین کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است. او در کارتون پینوکیو در نقش «روباه مکار» صداپیشگی کرده است.
احمدی در 1303 در جنوب تهران به دنیا آمد و برای تحصیل ابتدا به مکتب و سپس به دبستان منوچهری در میدان گمرک رفت و بعد از آن به دبیرستان شرف و دبیرستان روشن رفت.
در 16 سالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاههای تهران رتبههایی به دستآورد. بعدها در تیم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازیکن و مربی (تا سال 1325) شد.
پس از چند تلاش آماتوری در تئاتر در 1321 با کمک عدهای از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبهروی باغ فردوس دایر کرد، ولی پس از چند هفته مجبور به ترک آنجا شد. در اوایل پاییز 1322 در تئاتر فرهنگ برای اولین بار پیش پردهخوانی کرد و در نتیجه آن بازیگر تئاتر هم شد. مدتی بعد پدرش از فعالیت او در تئاتر مطلع شد و او را از خانه بیرون کرد. مرتضی احمدی پس از مدتی همزمان با هنرپیشگی در راهآهن تهران بهعنوان تعمیرکار استخدام شد.
مرتضی احمـدی برای اولین بار به سبک بیات تهران در پیش پردهها آواز خواند.
احمدی در 1323 به رادیو تهران (چندی بعد در رادیو ایران و بعد از آن در رادیو و تلویزیون ایران)به کار کردن اشتغال گزید، تا برنامههای کمدی اجرا کند. در دورههای مختلفی در رادیو کار کرد و از جمله تیپی به نام «بابا جاهل گریان» اجرا کرد و به سبکهای مختلف ترانه و آواز خواند. در فروردین 1353 نقش اول سریال پربینندهٔ هردمبیل، نوشتهٔ پرویز خطیبی را بازی کرد در نظرخواهیاز مردم در سال 1356 بهعنوان محبوبترین هنرپیشهٔ رادیو انتخاب شد.
وی در 1326 گویندهٔ فیلمهای خارجی شد و از اعضای اولیهٔ انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم (تأسیس در 1342) بود.
پس از کودتای 28 مرداد 1332 احمدی بازیگری را کنار گذاشت و به مدت هفت سال به اهواز رفت. ولی پس از بازگشت به تهران از نو کار بازیگری را در سریالی تلویزیونی به نام تکمضراب از سر گرفت. از سریالهای تلویزیونی دیگری که بازی کرده است میتوان از سلطان صاحبقران، هفت شهر عشق (1356)، آئینه و زیر بازارچه (1377، رضا ژیان) نام برد.
در فروردین 1349 نیز احمدی به دعوت علی حاتمی ترانهٔ عنوانبندی فیلم حسن کچل را، ضربیخوانی کرد (که به نام روحوضی نیز شناخته میشود). در همین سبک در 1328 پنج صفحهٔ موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانهٔ ضربی و صد و پنجاه ترانهٔ فکاهی خوانده است.
از ماندگارترین آثار مرتضی احمدی میتوان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه پینوکیو اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» به خواندن متن میپرداخت.
آلبوم «صدای تهرون قدیم» نام آلبومی است که با صدای زنده یاد احمدی منتشر شده است.
مجموعه انیمیشن «شکرستان» با صدای زنده یاد احمدی نیز بارها از شبکههای مختلف تلویزیونی پخش شده است.
گلستان ما نیز درگذشت این هنرمند ارزشمند کشورمان که همیشه یاد آور شادی هاست را به خانواده هنر، مردم هنردوست ایران و بازماندگان ایشان تسلیت میگوید و از درگاه ایزد متعال برای این هنرمند پیشکسوت رحمت واسعه الهی و علو درجات را مسئلت می نماید.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
انا لله و انا الیه راجعونخیلی ناراحت شدم خاطرات خوبی با این هنرمند ارزشمند داشتم .مخصوص پینیکیو و شکرستانخدایش بیامرزد.
سلامباتشکر. این مطلب با نام خودتان در گلستان بلاگ منتشر شدhttp://golestanblog.ir/%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%B6%DB%8C-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%88-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1/
خدا رحمتش کند روحش شاد...